Co je molekulární vodík?

Široká společnost považuje molekulární vodík za malý vědecký zázrak.

Vodík je nejmenší a nejjednodušším prvek periodické tabulky, je bez chuti, bez zápachu a je bezbarvý, přesto má mnoho zdravotně pozitivních účinků.

Před mnoha lety při zkoumání léčivé vody v Nordeau bylo zjištěno, že je tato voda obohacena molekulami H2, tedy vodíkem a od té doby výzkumy prokázaly pozitivní vliv při více než 150 nemocech.

Antioxidační a protizánětlivý

Molekulární vodík podporuje metabolismus glukózy, čímž napomáhá stimulaci energetického matabolismu, díky čemuž je velmi účinný při sportovních výkonech a následné regeneraci. Vodík taktéž chrání před poruchami kognitivních smyslů, címž chrání mozek před stárnutím.

Tohoto je molekulární vodík schopný díky tomu, že se jedná o nejmenší a nejlehčí prvek - dostane se do každé buňky a každého orgánu v těle

Primární antioxidant

Většina vědců se zaměřuje na schopnost molekulárního vodíku působit jako antioxidant, vodík H2 má totiž silnou schopnost selektivně neutralizovat volné radikály v těle, které jsou pro naše buňky toxické. Tímto molekulární vodík chrání DNA, RNA a buněčné proteiny před oxidačním stresem.

A aby to nebylo vše...

Výzkumy zároveň uvádějí schopnost molekulárního vodíku měnit signalizaci buněk, jejich metabolismus a expresi genů, díky čemuž má protizánětlivé a antialergické účinky a dopomáhá ochraně proti odumírání buněk.

Vyzkoušejte sílu molekulárního vodíku i vy díky našim vodíkovým láhvím nebo molekulárnímu vodíku v tabletách.